Blog
Picanha met chimichurri, witte bonensalade en zoete aardappel
Picanha voorbereiden:
Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi met zout. Veeg het vocht dat vrijkomt van de Picanha af.Picanha bakken:
Snijd de vetlaag kruislings in met ca. 1cm tussenruimte, waarbij je niet tot het vlees snijdt maar alleen in het vet Bestrooi deze kant met ruim grof zeezout en wrijf het goed in de groeven. Andere zijde ook, plus peper op beide zijdes. Zorg dat je pan goed heet is en leg de picanha op de vetlaag in de pan. Geen olie of vet gebruiken, dat komt straks uit de vetlaag. Bak totdat de vetlaag een mooie goudbruine korst vormt. Bak ook de andere zijde plus de zijkanten. Haal uit de pan en laat 10 minuten rusten. Snijd nu – haaks op de draad – de picanha in dikke plakken van ongeveer 4 cm, afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur. Bak deze plakken als steaks.Picanha laten rusten:
Haal uit de pan en laat zo’n 10 minuten rusten onder aluminium folie dat je losjes erop plaatst.Ingrediënten:
Picanha (ofwel staartstuk) Gerookt Maldon zeezout Versgemalen zwarte peperChimichuri
Snijd al je ingrediënten zo fijn mogelijk. Niet met de staafmixer want dan gaat de structuur verloren. Dit is even een werkje maar it pays off. Mix dit met olijfolie en azijn tot een mooie stevige sausIngrediënten chimichiru:
½ rode paprika ½ groene paprika ½ rode ui 3 tenen knoflook 1 bos platte peterselie 1 bosje oregano 1 lente-ui 1 rode peper 300 ml olijfolie extra vergine 100 ml witte wijn azijn Evt nog wat limoensap(ca. 500 ml, rest kun je invriezen)
Witte bonensalade:
Snijd de paprika in tweeën en verwijder de steel en pitjes. Besprenkel met wat olijfolie en plaats op een plateautje in de oven op 150 graden totdat de paprika wat zwarte vlekken vertoont. Laat afkoelen en pel de (aangebrande) schillen eraf. Snijd in reepjes en voeg samen met de witte bonen, wat olijfolie en azijn. Deze salade eet je koud, net als de chimichurri.
Ingrediënten witte bonensalade:
Witte bonen Groene paprika Sjalotjes Olijfolie Witte wijn azijn
Groenten:
Pof je tomaatjes in de oven op 160 graden met wat peper, zout en kruiden. Schil en snijd de zoete aardappel in dikke plakken, kook deze al dente.Serveren:
Snijd de picanha steaks in schuine plakken. Bestrooi met zeezout en peper. Schep er royaal chimichurri overheen plus wat van het vocht. Maak af met de witte bonen salade, tomaatjes en zoete aardappel.Ingrediënten groenten:
Tros tomaatjes Zoete aardappel Bekijk onze PicanhaIn bier gestoofde Chuck Roll
BBQ voorbereiden:
Steek de BBQ aan en plaats het grillrooster dicht bij de kolen. Verhit tot ongeveer 250°C.Chuck Roll grillen:
Gril de Chuck Roll aan beide zijden tot een mooie korst ontstaat. Zet het rooster hoger en plaats een Dutch oven op het rooster om voor te verwarmen.Spekjes uitbakken:
Bak de spekreepjes uit in de Dutch oven. Schep ze uit de pan en zet opzij.Uien karameliseren:
Smelt de boter in de Dutch oven en voeg de uienringen toe. Karamelliseer de uien al roerend.Ingredienten toevoegen:
Voeg tomatenpuree, laurierblaadjes, kruidnagels en de uitgebakken spekjes toe. Voeg de rodewijnazijn toe en roer goed door.Chuck Roll, bier en runderbouillon toevoegen:
Leg de Chuck Roll op het mengsel in de Dutch oven. Voeg het bier en de runderbouillon toe. Sluit de Dutch oven.Indirect garen:
Haal de Dutch oven uit de BBQ en bouw de BBQ om voor indirect grillen. Plaats de Dutch oven terug in de BBQ en verhit tot 110°C. Stoof het geheel ongeveer 3 uur tot het vlees mooi zacht is.Vlees laten rusten:
Haal de Chuck Roll uit de Dutch oven en laat 30 minuten rusten. Na 30 minuten trek je het vlees uit elkaar (pulled beef) en doe je alles terug in de pan.Ingrediënten Chuck Roll:
1 kg Chuck Roll 75 gram boter 150 gram spekreepjes 4 uien, in ringen gesneden 60 ml rodewijnazijn 35 gram tomatenpuree 3 laurierblaadjes 5 kruidnagels 200 ml Leffe Tripel bier 300 ml runderbouillonGenieten:
Serveer de in bier gestoofde pulled beef direct uit de Dutch oven op een broodje of op je patat en geniet van dit heerlijke gerecht!
Bekijk onze Chuck rolls