Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Picanha taco's

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe hitte 
  • Rotisserie (hoeft niet persé)
  • Draadloze temperatuur meter 
  • Ovenschaal 
  • Plasticfolie
  • Aluminiumfolie

Picanha:

  • Snij de Picanha in mooie brede steaks van ongeveer 5 a 6 centimeter. 
  • Vouw de steaks dubbel en maak er een inkeping in met een dun mes zodat je de spit er makkelijk doorheen kan steken. 
  • Zet het vlees vast met de vorken van het spit en plaats een draadloze temperatuur meter in het vlees en stel deze in op medium rare.
  • Plaats de spit terug in de BBQ en gaar de Picanha tot deze medium rare is.
  • Haal de Picanha van het spit en laat rusten.
    *De Picanha Steaks kunnen natuurlijk ook gewoon direct gegrillt worden in plaats van op het spit.

Ingrediënten Picanha:

  • 1 Picanha
  • Zout

Salsa:

  • Snij de bovenkant van de knoflook af en leg de knoflook op een velletje aluminiumfolie
  • Besprenkel de knoflook met olijfolie, zout en peper en vouw het velletje aluminiumfolie dicht.
  • Leg de groenten direct op de gloeiende kolen en de ingepakte knoflook aan de buitenkant.
  • Rooster de groenten op de gloeiende kolen en draai regelmatig tot deze donker gekleurd zijn.
  • De uien en de knoflook mogen eraf als deze zacht aanvoelen.
  • Doe alle geroosterde groenten in een ovenschaal en dek deze af met plasticfolie.
  • Als de groenten afgekoeld zijn verwijder je de zwart geblakerde schillen en verwijder je de zaadjes van de paprika.
  • Hak alle groenten fijn (verwijder bij één tomaat de zaadlijsten zodat de salsa niet te nat wordt).
  • Knijp de zacht geworden knoflook uit de bol en hak deze fijn, meng de gehakte groenten met elkaar en voeg naar smaak de knoflook toe 
  • Breng alles verder op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.

Ingrediënten salsa:

  • 1 rode punt paprika
  • 2 tomaten
  • 1 groene peper 
  • 1 bol knoflook 
  • 2 uien 
  • Rode wijn azijn 
  • Olijfolie 
  • Zout en peper

Taco's

  • Gril de taco’s kort op de BBQ. 
  • Strooi wat fijngesneden ijsbergsla op de taco’s 
  • Snij de Picanha in dunne plakjes en leg deze op de ijsberg sla.
  • Schep hier de salsa over en top verder af met dun gesneden avocado, gekruimelde feta kaas, koriander blaadjes en rode uien ringen.

Ingrediënten taco's:

  • Zakje taco’s
  • Zakje ijsbersla
  • 1 avocado 
  • Kleine rode ui in dunne ringen 
  • Gekruimelde feta kaas 
  • Koriander blaadjes 

 


Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Ossenhaas met kruidenkorst en hasselback aardappeltjes met geroosterde groenten