Blog
Picanha taco's
Picanha:
Snij de Picanha in mooie brede steaks van ongeveer 5 a 6 centimeter. Vouw de steaks dubbel en maak er een inkeping in met een dun mes zodat je de spit er makkelijk doorheen kan steken. Zet het vlees vast met de vorken van het spit en plaats een draadloze temperatuur meter in het vlees en stel deze in op medium rare. Plaats de spit terug in de BBQ en gaar de Picanha tot deze medium rare is. Haal de Picanha van het spit en laat rusten.*De Picanha Steaks kunnen natuurlijk ook gewoon direct gegrillt worden in plaats van op het spit.Ingrediënten Picanha:
1 Picanha ZoutSalsa:
Snij de bovenkant van de knoflook af en leg de knoflook op een velletje aluminiumfolie Besprenkel de knoflook met olijfolie, zout en peper en vouw het velletje aluminiumfolie dicht. Leg de groenten direct op de gloeiende kolen en de ingepakte knoflook aan de buitenkant. Rooster de groenten op de gloeiende kolen en draai regelmatig tot deze donker gekleurd zijn. De uien en de knoflook mogen eraf als deze zacht aanvoelen. Doe alle geroosterde groenten in een ovenschaal en dek deze af met plasticfolie. Als de groenten afgekoeld zijn verwijder je de zwart geblakerde schillen en verwijder je de zaadjes van de paprika. Hak alle groenten fijn (verwijder bij één tomaat de zaadlijsten zodat de salsa niet te nat wordt). Knijp de zacht geworden knoflook uit de bol en hak deze fijn, meng de gehakte groenten met elkaar en voeg naar smaak de knoflook toe Breng alles verder op smaak met de rode wijnazijn, olijfolie, zout en peper.Ingrediënten salsa:
1 rode punt paprika 2 tomaten 1 groene peper 1 bol knoflook 2 uien Rode wijn azijn Olijfolie Zout en peperTaco's
Gril de taco’s kort op de BBQ. Strooi wat fijngesneden ijsbergsla op de taco’s Snij de Picanha in dunne plakjes en leg deze op de ijsberg sla. Schep hier de salsa over en top verder af met dun gesneden avocado, gekruimelde feta kaas, koriander blaadjes en rode uien ringen.Ingrediënten taco's:
Zakje taco’s Zakje ijsbersla 1 avocado Kleine rode ui in dunne ringen Gekruimelde feta kaas Koriander blaadjesBekijk onze Picanha
Gegrilde Entrecotes met mediterrane BBQ boter
Entrecotes:
Steek de BBQ aan en verhit tot 250°C. Haal de Entrecotes uit de koelkast, bestrooi met zout en peper en laat een halfuur staan. Grill de Entrecotes aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 49/50°C en laat rusten tot 55/56°C.Ingrediënten Entrecotes:
4 Entrecotes Zout en peperBBQ boter:
Laat de artisjokken uitlekken en draai glad in de keukenmachine. Meng dit door de zachte boter met de rest van de ingrediënten en breng op smaak. Rol de boter strak op in plastic folie of bakpapier en zet in de koelkast.Ingrediënten BBQ boter:
250 gram roomboter, kamertemperatuur 50 gram zwarte olijven, fijngesneden 60 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden 120 gram gegrilde artisjok (op olie) 4 gram knoflookpuree 1 el basilicum, fijngesneden 1/2 el BBQ rubAfwerking:
Snij plakjes boter af en laat op kamertemperatuur komen. Leg de boter op het vlees voor het aansnijden zodat het kan smelten. Serveer met friet, Parmezaanse kaas, truffelmayonaise en met geroosterde tomaatjes. Bekijk onze EntrecotesDenver Steak sandwich met gegrilde paprika en knoflook-Parmezaan saus
Denver Steak:
Zout de Denver Steak en zet weg. Steek de BBQ aan en leg de puntpaprika's op de gloeiende houtskool. Draai elke 2 minuten tot ze rondom zwart geblakerd zijn. Leg de paprika’s in een schaal, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan. Verwijder de velletjes, stelen en zaadjes van de paprika’s. Grill de Denver Steak rondom. Grill of bak daarna de champignons. Bouw de BBQ om naar indirect en gaar de Denver Steak tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat vervolgens rusten tot 59°C.Ingrediënten Denver Steak sandwich:
Denver Steak 2 grote zuurdesem bollen Kruidenboter 2 puntpaprika’s Rucola 8-10 kastanjechampignons, in plakjesKnoflook Parmezaan saus:
Snij de bovenkant van de bol knoflook af, besprenkel met olijfolie, zout en peper, en pak in aluminiumfolie in. Pof het pakketje op de BBQ naast het vlees. Meng de overige ingrediënten en knijp de zacht geworden knoflook uit in de saus.Ingrediënten knoflook Parmezaan saus:
25 gram Parmezaan 115 gram mayonaise 20 ml appelazijn Zout en peper naar smaak 1 bol knoflook, geroosterd 1/2 tl gedroogde basilicum 1/2 tl gram gedroogde oregano Sap van 1/2 limoen Suiker naar smaakSandwich samenstellen:
Snij de bollen open, besmeer met kruidenboter en grill kort op de ingesmeerde kant. Smeer de onderkant van de bollen royaal in met knoflook-parmezaan saus en doe de rucola erop. Snij de gegrilde paprika in repen. Snij de steak in plakken en leg op de rucola. Top af met gebakken champignons, gegrilde paprika en knoflook-parmezaan saus. Doe de bovenkant van de bollen erop en snij doormidden. Bekijk onze Denver SteaksWagyu Skirt Steak pinwheels
Inside Skirt:
Snij het overtollige vet weg Bestrooi het vlees met zout en peper. Verdeel de gestoofde uien over het vlees, vervolgens de rucola en als laatst de plakken Emmentaler. Rol vervolgens de Inside Skirt strak op en knoop het vlees vast met slagers touw (zo om de 4 a 5 cm) Snij vervolgens tussen de touwtjes de rol in plakken van ongeveer 4 a 5 cm zo dat alle plakken vast zitten met het slagers touw Gaar de pin wheels indirect op 110/120 graden tot een kern van 48°C is bereikt Laat ze vervolgens rustenIngrediënten Inside Skirt:
1 Inside Skirt Zout 150 gram Emmentaler Paar handjes rucolaGestoofde uien:
Verwarm een bakpan en laat hier de boter in smelten, voeg de uien toe en bak deze al roerend gaar. Voeg het bier toe aan de uien en laat dit bijna helemaal inkoken. Roer de honing en mosterd door de uien. Laat de uien door pruttelen tot een lichtbruin, plakkerig mengsel ontstaat en laat dit afkoelen.Ingrediënten gestoofde uien:
6 uien in halve ringen 50 gram roomboter 1 flesje bier 25 gram honing 20 gram mosterdZoete aardappel:
Kook ondertussen de zoete aardappels gaar en laat deze afkoelen. Omwikkel elke plak met spek en bestrooi met je favoriete BBQ rub.Ingrediënten zoete aardappel:
2 zoete aardappelen, geschild en in plakken van 2,5 cm ongeveer 9 a 10 plakken Zelfde aantal plakken gerookt spek Favorieten BBQ rubAfwerking:
Verhoog de BBQ naar een temperatuur van 230°C en leg de zoete aardappel plakken op het indirecte gedeelte. Grill vervolgens de pin wheels op de plancha aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 56/59°C is bereikt. Bekijk onze Inside SkirtsOssenhaas met kruidenkorst en hasselback aardappeltjes met geroosterde groenten
Ossenhaas:
Zet de BBQ aan en richt deze in op indirecte hitte van 120˚C. Bestrooi de Ossenhaas royaal met zout en peper. Doe de kerntemperatuur meter in het vlees en leg de Ossenhaas op de BBQ. Gaar de Ossenhaas naar 48/50˚C interne temperatuur en laat het vlees rusten. Bouw de BBQ om naar directe hitte van rond de 220˚C. Grill vervolgens de Ossenhaas tot een kerntemperatuur van 55/58˚C. Haal de Ossenhaas van de BBQ. Verwijder vervolgens een kant van het bakpapier met de kruidenkorst. Leg deze kant op het vlees en verwijder nu de andere kant van het bakpapier. Door de warmte van het vlees zal de kruidenkorst nu mooi om het vlees vallen.Ingrediënten Ossenhaas:
1 Ossenhaas (gebruik de chateaubriand) Peper en zoutKruidenkorst:
Pluk, was en droog de kruiden en maal deze fijn in een keukenmachine. Voeg de panko, geraspte citroenschil, knoflook toe en draai dit kort mee. Voeg vervolgens de zachte boter en de eidooier toe en draai dit tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Doe de kruidenkorst op een vel bakpapier en leg daar een vel bakpapier bovenop. Druk de kruidenkorst tussen de vellen plat en rol het gelijkmatig uit met de deegroller. Leg de uitgerolde kruidenkorst op een snijplank in de koelkast en laat dit hard worden. Als de kruidenkorst hard is kan je de kruidenkorst op maat snijden inclusief het papier (ter grootte van het stuk Ossenhaas). Leg vervolgens weer terug in de koelkast, de kruidenkorst die overblijft kun je gemakkelijk invriezen voor later gebruik.Ingrediënten kruidenkorst:
1/2 bosje dragon 1 bosje kervel 1/2 bosje salie 1 bosje platte peterselie 2 tenen knoflook (gehakt) Rasp van 1/2 citroen 250 gram boter op kamertemperatuur 1 grote eidooier 100 gram panko *de bosjes kruiden wegen ongeveer 70 gram per bosHasselback aardappelen:
Was de aardappelen en droog deze af. Snijd de aardappelen in, maar niet helemaal door (leg twee houten lepels aan de buitenkant van de aardappel om dit te vergemakkelijken). Breng de aardappelen op smaak met gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper, en olijfolie. Gaar de aardappelen in de oven op 180°C voor ongeveer een uur. Als de aardappelen gaar zijn, haal ze dan uit de oven en laat iets afkoelen. Omwikkel elke aardappel met een plak spek en zet vervolgens terug in de oven tot het spek mooi krokant is geworden.Ingrediënten hasselback aardappelen:
12 aardappeltjes 12 plakken spek Gerookte paprikapoeder Knoflookpoeder Uienpoeder Olijfolie Je kunt natuurlijk ook je favoriete rub gebruikenGroenten
Schil de asperges en verwijder de blaadjes van de bimi. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en peper en zout Grill de groenten direct op de BBQ.Ingredienten groenten:
1 bos groene asperges 1 pakje bimi Olijfolie Peper en zout Bekijk onze OssenhazenMexicaanse Pulled Beef
BBQ voorbereiden:
Bereid de BBQ voor op indirect roken op 130°C. Plaats een druippan onder het rooster met wat water.Chuck Roll voorbereiden en roken:
Snijd de Chuck Roll in 4 stukken en bestrooi royaal met zeezout. Leg de Chuck Roll op het rooster en rook voor ongeveer 3 uur. Haal het vlees uit de BBQ en zet apart.Stoofpan Voorbereiden:
Verwarm olijfolie in een gietijzeren stoofpan. Fruit de gesnipperde ui en knoflook en voeg de kaneelstokjes toe.Bier en vlees toevoegen:
Voeg de flessen bier toe aan de stoofpan. Plaats de Chuck Roll in de pan.Bouillon en kruiden toevoegen:
Voeg runderbouillon toe tot het vlees onderstaat of minstens 80% ondergedompeld is. Voeg oregano, gedroogde chilipepers, zwarte peper en achiote pasta toe. Tip: Meng wat warme bouillon met de achiote pasta tot het opgelost is en voeg toe aan de stoofpot.Stoven:
Laat de stoofpot in de BBQ of oven staan op 140°C voor minstens 3 uur, tot het vlees zacht is. Proef het mengsel en voeg indien nodig extra zout toe.Afwerking:
Haal de kaneelstokjes uit de stoofpot. Trek het vlees uit elkaar (pulled beef).Serveren:
Gebruik de pulled beef voor tacos, empanadas, tamales, tosti's, burgers, over rijst, noem het maar op. Serveer met citroen/limoen en salsa.Ingrediënten Chuck Roll:
1 hele Chuck Roll Zout Olijfolie 30 gram gedroogde chilipepers (mix van pasilla en cascabel) 4 kaneelstokjes Zwarte peper naar smaak 3 flessen donker bier 3 liter runderbouillon 6 tenen knoflook, gesnipperd 3 zoete witte uien, gesnipperd 2 eetlepels oregano 50 gram achiote pasta*Alle Mexicaanse ingrediënten kunnen gekocht worden bij een goede toko of een online toko.
Bananen salsa voor bij de Chuck Roll:
Doe alle ingrediënten in een kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus ontstaat. Voeg water toe als de saus te dik is.Ingrediënten Bananen salsa:
3 bananen 3 limoenen Scheutje appelciderazijn 100 ml olijfolie Gefermenteerde chilisaus naar smaak Bosje peterselie 100 ml mayonaise Zout en peper Bekijk onze Chuck Rolls