Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Mexicaanse Pulled Beef

Benodigdheden:

  • BBQ voor indirecte hitte
  • Grote stoofpan (Dutch oven)

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BBQ voor op indirect roken op 130°C.
  • Plaats een druippan onder het rooster met wat water.

Chuck Roll voorbereiden en roken:

  • Snijd de Chuck Roll in 4 stukken en bestrooi royaal met zeezout.
  • Leg de Chuck Roll op het rooster en rook voor ongeveer 3 uur.
  • Haal het vlees uit de BBQ en zet apart.

Stoofpan Voorbereiden:

  • Verwarm olijfolie in een gietijzeren stoofpan.
  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook en voeg de kaneelstokjes toe.

Bier en vlees toevoegen:

  • Voeg de flessen bier toe aan de stoofpan.
  • Plaats de Chuck Roll in de pan.

Bouillon en kruiden toevoegen:

  • Voeg runderbouillon toe tot het vlees onderstaat of minstens 80% ondergedompeld is.
  • Voeg oregano, gedroogde chilipepers, zwarte peper en achiote pasta toe.
  • Tip: Meng wat warme bouillon met de achiote pasta tot het opgelost is en voeg toe aan de stoofpot.

Stoven:

  • Laat de stoofpot in de BBQ of oven staan op 140°C voor minstens 3 uur, tot het vlees zacht is.
  • Proef het mengsel en voeg indien nodig extra zout toe.

Afwerking:

  • Haal de kaneelstokjes uit de stoofpot.
  • Trek het vlees uit elkaar (pulled beef).

Serveren:

  • Gebruik de pulled beef voor tacos, empanadas, tamales, tosti's, burgers, over rijst, noem het maar op.
  • Serveer met citroen/limoen en salsa.

Ingrediënten Chuck Roll:

  • 1 hele Chuck Roll
  • Zout
  • Olijfolie
  • 30 gram gedroogde chilipepers (mix van pasilla en cascabel)
  • 4 kaneelstokjes
  • Zwarte peper naar smaak
  • 3 flessen donker bier
  • 3 liter runderbouillon
  • 6 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 zoete witte uien, gesnipperd
  • 2 eetlepels oregano
  • 50 gram achiote pasta

*Alle Mexicaanse ingrediënten kunnen gekocht worden bij een goede toko of een online toko.


Bananen salsa voor bij de Chuck Roll:

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg water toe als de saus te dik is.

Ingrediënten Bananen salsa:

  • 3 bananen
  • 3 limoenen
  • Scheutje appelciderazijn
  • 100 ml olijfolie
  • Gefermenteerde chilisaus naar smaak
  • Bosje peterselie
  • 100 ml mayonaise
  • Zout en peper

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Côte de Boeuf met smashed aardappel salade