Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Côte de Boeuf met smashed aardappel salade

Benodigdheden:

  • BBQ voor directe en indirecte hitte 
  • Thermometer voor kerntemperatuur

Côte de Boeuf:

  • Verwarm de BBQ tot 110/120°C voor indirect grillen.
  • Bestrooi de Côte de Boeuf royaal met peper en zout.
  • Gril de Côte de Boeuf indirect tot een kerntemperatuur van 45°C.
  • Haal de Côte de Boeuf van de BBQ en laat  rusten.
  • Bouw de BBQ om voor direct grillen en verhit de BBQ tot 250°C.
  • Bak de Côte de Boeuf tot deze een kerntemperatuur van 52/53°C bereiken.
  • Laat de Côte de Boeuf  rusten tot deze  55/56°C is.

Ingrediënten Côte de Boeuf:


Smashed patatoes salad:

  • Breng een grote pan water aan de kook. 
  • Voeg na smaak zout toe 
  • Voeg de aardappelen toe en kook gedurende 10-12 minuten of tot ze gaar zijn. 
  • Haal de aardappelen uit het water en laat ze drogen op een handdoek. Verwarm vervolgens de oven voor op 220 graden. 
  • Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zorg ervoor dat je ze ruimte geeft op de bakplaat. 
  • Neem voorzichtig de onderkant van een kopje (of een ander plat keukengerei) en plet elke aardappel voorzichtig. 
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. 
  • Bak gedurende 45-50 minuten en draai de aardappelen halverwege voorzichtig om. 
  • Als je aardappelen knapperig zijn, haal ze dan uit de oven. Als dat niet het geval is, bak ze dan nog langer. 
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. 
  • Voeg vervolgens in een grote kom de yoghurt, knoflook, citroenschil, citroensap, peterselie, komkommers, het spek, de bieslook toe en voeg als laatste de knapperige aardappelen toe. 
  • Meng voorzichtig zodat het goed bedekt is, zodat je de aardappelen niet volledig uit elkaar breekt. Proef en voeg eventueel zout en peper toe

Ingrediënten smashed patatoes salad:

  • 700/750 gram kruimelige aardappelen, gewassen
  • Olijfolie
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
  • 20 gram gehakte peterselie 
  • 1/2 komkommer in blokjes zonder zaadlijsten 
  • 150 gram spek fijn gesneden daarna uitgebakken 
  • 20 gram bieslook, fijngesneden 
  • Zout
  • Gemalen peper

Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Wagyu Skirt Steak pinwheels