Dit is een demo winkel. Bestellingen zullen niet verwerkt worden.

Brisket

Benodigdheden:

  • BBQ voor indirecte hitte
  • Butcher paper

Brisket trimmen:

  • Trim de Brisket om overtollig vet te verwijderen.

Kruidenmengsel voorbereiden:

  • Meng de gemalen zwarte peper, grof zeezout, en knoflookpoeder.
  • Strooi het mengsel gelijkmatig over de Brisket, inclusief de randen.

BBQ voorbereiden:

  • Steek de BBQ aan en verwarm tot 110°C voor indirect grillen.
  • Verdeel de hickory hout blokjes tussen de houtskool.

Brisket roken:

  • Leg de Brisket met de vetkant naar boven op het rooster.
  • Sluit de BBQ en rook de Brisket tot een  kerntemperatuur van 85°C (ongeveer 6 à 7,5 uur).

Brisket inpakken:

  • Pak de Brisket in butcher paper in.
  • Leg de ingepakte Brisket terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 95°C (ongeveer 7 uur).

Brisket laten rusten:

  • Laat de Brisket ingepakt rusten tot de kerntemperatuur is gezakt naar 85°C.
  • Plaats de Brisket in een koelbox en laat verder rusten tot een kerntemperatuur van 65°C is bereikt (ongeveer 2,5 uur).

Ingrediënten Brisket:

  • 1 Brisket
  • 30 gram grof gemalen zwarte peper
  • 30 gram zeezout
  • 5 gram knoflookpoeder
  • 3 hickory hout blokjes
Delen:
chevron-left Vorig artikel

Ribeye met geroosterde groenten, hasselback aardappelen en chimichurri

Volgend artikel chevron-right

Loaded zoete aardappel cheddar wafels met Chuck Roll burnt ends