Bestel vóór 23:59 en ontvang je bestelling de volgende leverdag in huis
Steakcation actie nu met 10%
Taurus Gold Bavette
origin Uruguay
types Hereford/Black Angus
nutrition 200 dagen graangevoerd
rijping Wet aged
  • Het _beste_ vlees, thuis bezorgd Het beste vlees, thuis bezorgd
  • Bestel _voor 23.59_ en ontvang je bestelling de volgende werkdag in huis Bestel voor 23.59 en ontvang je bestelling de volgende werkdag in huis
  • Gratis bezorging van _75,00_ Gratis bezorging van 75,00
  • Bezorgd tussen _17.00 en 22.00_ uur Bezorgd tussen 17.00 en 22.00 uur

Over dit product

Ervaar de smaak van de Taurus Gold Bavette. Deze premium Bavette komt van 200 dagen graan gevoerde Hereford/Angus-runderen uit de uitgestrekte velden van Uruguay. De Taurus Gold Bavette is van ‘Farm to Fork’, volledig traceerbaar.
  • De Bavette (rode halve maan) wordt gesneden uit de vang van het rund, het deel dat van de borst naar de bil loopt. De Bavette is een langwerpig stuk vlees en wordt vaak ‘werkvlees’ genoemd. Uit de vang worden drie steaks gesneden: De Bavette, de Flank Steak en de Inside Skirt. De hier gelegen spieren bewegen relatief veel waardoor het vlees vrij hard en stug is en dwars op de draad gesneden moet worden. In Nederland worden de Flank Steak vaak als ‘Bavette’ verkocht. Maar het zijn duidelijk twee verschillende delen. Dat ze als een verkocht worden komt omdat ze in de vang tegen elkaar aan zitten en er in Frankrijk gesproken wordt van een Bavette du Aloyau (Flanksteak) en Bavette du Flanche (Bavette).

  • Kilo prijs € 43
    Merk Taurus Gold
    Porties Heel
    Voeding 200 dagen graangevoerd
    Rassen Hereford/Black Angus
    Rijping Wet aged
  • Bereiding

    Bereiding

    40 min

    Rare

    Rare

    48-53°C

    Medium-rare

    Medium-rare

    54-60°C

    Medium

    Medium

    60-65°C

    Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Bavette van de BBQ.

    • Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
    • Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Bavette op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 50°C.
    • Directe Hitte: Haal de Bavette van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
    • Rusten voor het Aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

    *Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

    Bereiding

    Bereiding

    20 minuten

    Rare

    Rare

    48-53°C

    Medium-rare

    Medium-rare

    54-60°C

    Medium

    Medium

    60-65°C

    Geniet van een perfect bereide Bavette uit de pan met deze eenvoudige stappen.

    • Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
    • Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter of olie in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Bavette toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
    • Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Bavette rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
    • Rusten voor het Aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

    *Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

    Bereiding

    Bereiding

    20 minuten

    Rare

    Rare

    48-53°C

    Medium-rare

    Medium-rare

    54-60°C

    Medium

    Medium

    60-65°C

    Bereid de Bavette tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.

    • Voorbereiding: Haal de Bavette 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
    • Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Bavette aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
    • Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Bavette in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Bavette braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
    • Rusten voor het aansnijden: Laat de Bavette enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

    *Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

  • U plaatst een review over: Taurus Gold Bavette
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Vragen? Wij helpen je graag verder.
Tim is je aanspreekpunt bij Beef Boutique en geeft je graag persoonlijk advies. Stuur gerust een bericht via telefoon, e-mail of WhatsApp, en hij zal zo snel mogelijk reageren. Daarnaast hebben wij een  Vlees keuzehulp beschikbaar. In slechts een paar stappen wordt voor jou het best passende vlees geselecteerd.
Gegarandeerde kwaliteit! Lees de ervaringen van onze tevreden klanten.
Jeroen
star star star star star
star star star star star
Top kwaliteit en service Vlees is van topkwaliteit, goed verpakt en netjes geleverd. Contact met ze is goed en je krijgt snel en netjes antwoord!
Kiyoh carousel widget Geschreven op Vorige week
Jan
star star star star star
star star star star star
Wederom weer zeer genoten van het beste vlees Vlees besteld en de volgde dag snel en eenvoudig in huis. Vlees was wederom weer top en smelt op de tong
Kiyoh carousel widget Geschreven op Vorige week
Suarto
star star star star star
star star star star star
Top Top
Kiyoh carousel widget Geschreven op Vorige week
Taurus Gold Bavette