Over dit product
Ontdek de perfectie van de Miguel Vergara Chuck Roll Steak! De Miguel Vergara Chuck Roll Steak wordt gekenmerkt door zijn uitzonderlijke kwaliteit en traceerbaarheid. Dankzij het 300 dagen graandieet en het prestigieuze AENOR-certificaat voor dierenwelzijn behoort deze uit Spanje afkomstige Angus Chuck Roll Steak tot de absolute top. Komt in een handige portie verpakking.
-
De Chuck Roll zit achter de schouder en tegen het nekgedeelte aan. Het is het verlengde van de Ribeye. De Chuck Roll Steak wordt gesneden van de vijfde rib van het rund en mag daarom geen Ribeye heten (gesneden uit de 6e tot de 12e rib) vandaar dat deze steak ook wel de Poor Man’s Ribeye genoemd wordt.
-
Kilo prijs 49,95 Merk Miguel Vergara Porties Geportioneerd Voeding 300 dagen graangevoerd Rassen Black Angus Rijping 21 dagen dry aged -
Bereiding
30 min
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Chuck Roll Steak van de BBQ.
- Voorbereiding: Haal de Chuck Roll Steak 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Reverse Sear: Verwarm de BBQ voor op indirecte hitte tot een temperatuur van 120°C. Plaats de Chuck Roll Steak op de BBQ en sluit de deksel. Ga voor een kerntemperatuur van 46°C.
- Directe Hitte: Haal de Chuck Roll Steak van de BBQ en verhoog de temperatuur van de BBQ naar 225°C. Leg het vlees direct op de grill en grill kort aan beide kanten (2 minuten per kant) tot een kerntemperatuur van 52°C is bereikt.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Chuck Roll Steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
15 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Geniet van een perfect bereide Chuck Roll Steak uit de pan met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Chuck Roll Steak 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen en bestrooi aan alle kanten met zout.
- Aanbraden in de Pan: Verhit braadboter in een pan op matig hoog vuur. Voeg de Chuck Roll Steak toe aan de pan en braad deze rondom bruin in enkele minuten.
- Langzaam Braden: Zet het vuur laag en laat de Chuck Roll Steak rustig braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Draai het vlees af en toe om voor een gelijkmatige garing.
- Rusten voor het Aansnijden: Laat de Chuck Roll Steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
Bereiding
20 minuten
Rare
48-53°C
Medium-rare
54-60°C
Medium
60-65°C
Bereid de Chuck Roll Steak tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.
- Voorbereiding: Haal de Chuck Roll Steak 1 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en verwarm de oven voor op 150°C.
- Aanbraden in de pan: Verhit een goeie scheut braadboter in een koekenpan op matig hoog vuur. Bestrooi de Chuck Roll Steak aan alle kanten met zout. Braad het vlees enkele minuten rondom aan, totdat het een mooie bruine kleur heeft.
- Ovenbereiding: Plaats de aangebraden Chuck Roll Steak in een ovenschaal en voeg wat jus toe. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de Chuck Roll Steak braden tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.
- Rusten voor het aansnijden: Laat de Chuck Roll Steak enkele minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
*Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.
-
U plaatst een review over: Miguel Vergara Chuck Roll SteakAlleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
