Bestel vóór 23:59 en ontvang je bestelling de volgende leverdag in huis
Steakcation actie nu met 10%
Carrara Wagyu Brisket
origin Australië

types Australisch Wagyu
nutrition 350-400 dagengraangevoerd
rijping Wet aged
  • Het _beste_ vlees, thuis bezorgd Het beste vlees, thuis bezorgd
  • Bestel _voor 23.59_ en ontvang je bestelling de volgende werkdag in huis Bestel voor 23.59 en ontvang je bestelling de volgende werkdag in huis
  • Gratis bezorging van _75,00_ Gratis bezorging van 75,00
  • Bezorgd tussen _17.00 en 22.00_ uur Bezorgd tussen 17.00 en 22.00 uur

Over dit product

Geniet van de Carrara Brisket. Deze Australisch Wagyu Brisket wordt geproduceerd van runderen met een marmeringsscore van 7+ tot 9+. Met zijn prachtige witte vetmarmering doet deze Carrara Brisket je denken aan de schoonheid van het Carrara-marmer zelf.
  • De Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund, van de klapribben. Een hele Brisket bestaat uit twee spieren die door een vetlaag van elkaar zijn gescheiden. De (vlees) draden van beide stukken staan haaks op elkaar. Het dikkere, vettere deel heet de Point, het platte en magere deel heet de Flat. De Brisket heeft een intense rundvleessmaak. Het vlees heeft een grovere textuur en bevat veel bindweefsel. Hierdoor uiterst geschikt om langzaam (low n slow) te bereiden

  • Merk Carrara Wagyu
    Porties Heel
    Voeding 350-400 dagengraangevoerd
    Rassen Australisch Wagyu
    Rijping Wet aged
  • Bereiding

    Bereiding

    10 uur

    Inpak-temperatuur

    Inpak-temperatuur

    68-76°C

    Eind-temperatuur

    Eind-temperatuur

    92-98°C

    Voor de BBQ-bereiding raden we een reverse sear-methode aan. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfect bereide Brisket van de BBQ.

    • Voorbereiding: Bestrooi de Brisket de avond van te voren met een kruiden rub en laat deze in de koelkast intrekken. Haal de Brisket 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en verwarm je BBQ alvast tot een temperatuur van ongeveer 110°C.
    • Brisket op de BBQ: Leg de Brisket op het indirecte gedeelte van de BBQ en plaats een kernthermometer in het vlees. Houd de kerntemperatuur in de gaten en wacht tot deze 74°C bereikt.
    • Inpakken en Terug op de BBQ: Zodra de Brisket een kerntemperatuur van 74°C  heeft bereikt, pak je het vlees in met aluminiumfolie of butcher paper en voeg je wat runderbouillon, appelsap of witte wijn toe. Leg de Brisket vervolgens terug op de BBQ en laat het garen tot de kerntemperatuur 96°C bereikt. 
    • Rusten voor het Aansnijden: Open het ingepakte vlees voor 2 minuten zodat het wat warmte kwijt kan. Pak het vervolgens weer in en laat het vlees 3 uur rusten in een koelbox zonder koelelementen.

    *Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

    Bereiding

    Bereiding

    5 uur

    Inpak-temperatuur

    Inpak-temperatuur

    68-76°C

    Eind-temperatuur

    Eind-temperatuur

    92-98°C

    Bereid de Brisket tot in perfectie in de oven met deze eenvoudige stappen.

    • Voorbereiding: Bestrooi de Brisket de avond van te voren met een kruiden rub en laat deze in de koelkast intrekken. Haal de Brisket 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180°C.
    • Brisket in de Oven: Leg de Brisket in een grote braadslee. Gaar het vlees voor een uur of totdat de kerntemperatuur 70°C aangeeft en haal de Brisket er dan uit. Zet de oven vervolgens terug op 160°C.
    • Inpakken en Terug in de Oven: Zodra de Brisket een kerntemperatuur van 70°C  heeft bereikt, voeg je aan de braadslee runderbouillon, appelsap of witte wijn toe en doe je de deksel op de braadslee. Doe de Brisket vervolgens terug in de oven en laat het garen tot de kerntemperatuur 96°C bereikt
    • Rusten voor het Aansnijden: Open het ingepakte vlees voor 2 minuten zodat het wat warmte kwijt kan. Pak het vervolgens weer in en laat de Brisket 2 uur rusten in een oven die uitstaat.

    *Voor de voor jouw perfect gaarheid raden wij aan een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten. De gewenste kerntemperatuur hangt namelijk af van de gewenste gaarheid van het vlees.

  • U plaatst een review over: Carrara Wagyu Brisket
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of maak een account aan
Vragen? Wij helpen je graag verder.
Tim is je aanspreekpunt bij Beef Boutique en geeft je graag persoonlijk advies. Stuur gerust een bericht via telefoon, e-mail of WhatsApp, en hij zal zo snel mogelijk reageren. Daarnaast hebben wij een  Vlees keuzehulp beschikbaar. In slechts een paar stappen wordt voor jou het best passende vlees geselecteerd.
Gegarandeerde kwaliteit! Lees de ervaringen van onze tevreden klanten.
Marijke
star star star star star
star star star star star
The best! Een aantal keren besteld, en ook iets te vaak op het laatste moment. Even een appje of prive bericht is voldoende om dezelfde avond je vlees al in huis te hebben. Een bedrijf waar de klant nog lekker ouderwets de koning(in) is. Ik ben fan!
Kiyoh carousel widget Geschreven op Deze week
Jeroen
star star star star star
star star star star star
Top kwaliteit en service Vlees is van topkwaliteit, goed verpakt en netjes geleverd. Contact met ze is goed en je krijgt snel en netjes antwoord!
Kiyoh carousel widget Geschreven op Vorige week
Jan
star star star star star
star star star star star
Wederom weer zeer genoten van het beste vlees Vlees besteld en de volgde dag snel en eenvoudig in huis. Vlees was wederom weer top en smelt op de tong
Kiyoh carousel widget Geschreven op Vorige week
Carrara Wagyu Brisket